20 millimétert meghaladó esőre figyelmeztetnek

2021. május. 07 9:00

Újabb hidegfront vonul át hazánkon, mely a délnyugati, déli területeken okoz jelentős esőzést. Éjfélig 20 millimétert meghaladó eső eshet három délnyugati megyében.

Pénteken egy hidegfront vonul át az országon, melyből nagyobb mennyiségű csapadék délen, délnyugaton, legkevesebb északon várható. A Dél-Dunántúlon éjfélig akár 20 millimétert meghaladó csapadékösszeg is előfordulhat.

Péntek délután, kora este a hidegfront átvonulását követően elsősorban a Kisalföldön és Sopron térségében viharos (60-70 km/óra) széllökések is lehetnek. Az északnyugati országrészben péntek délután az intenzívebb záporokban nem kizárt egy-egy villám előfordulása.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki nagy mennyiségű eső miatt Somogy, Baranya és Tolna megyékre, a pénteki napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Tőlünk északra húzódnak a változást ígérő frontok, de nem hoznak lehűlést a Kárpát-medencébe. A forróság nagyon veszélyes a szervezetre. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat, a pázsitfűféléké országosan közepes.

A légnyomás nem változik.