A hidegfront csapadékának érkezése, óráról órára

2019. február. 21 16:41

A csütörtök esti óráktól észak felől hidegfront éri el hazánkat, amelyből többfelé várható eső. Mutatjuk, mikor kell rá számítani.

Az első csapadékzóna az éjszaka folyamán átrobog hazánkon, majd pénteken napközben elszórtan alakul ki kisebb eső, zápor. Pénteken a délután második felében a Duna vonalában, illetve a Dél-Dunántúlon intenzív zápor, havas eső, estefelé pedig már hózápor is kialakulhat. A Mecsekben akár néhány centiméteres hótakaró is létrejöhet a péntek esti órákban. Összességében nagyobb mennyiségű csapadékra sehol sem kell számítani az országban. Pénteken késő este az utolsó záporok, hózáporok is elhagyják hazánkat a délnyugati határnál, majd szombaton sok napsütésre, száraz, de csípős, hideg időre számíthatunk.

Csütörtök, 22 óra

23 óra

Péntek, 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az esti órákban észak felől egy hidegfront érte el hazánkat, minek hatására lehűl az idő. A front az érzékenyebbeknél fáradtság és tompaság érzést okozhat. Görcsös, migrénes fejfájás is előfordulhat. A megerősödő szél jelentősen csökkenti a hőérzetet. A tiszafafélék, a juhar, valamint a nyár pollenkoncentrációja többfelé elérheti a magas szintet.
A légnyomás csökken, majd emelkedni kezd.