A sűrű köd után viharos erejű széllökésekre figyelmeztetnek

2022. január. 16 10:05

A keleti országrészben vasárnap napközben a sűrű köd lassan feloszlik, majd estétől az érkező hidegfront hatására egyre több helyen viharossá fokozódik a szél.

Az Alföldön és északkeleten nagyobb területen jelen lévő sűrű, zúzmarás köd a déli óráktól fokozatosan teret veszít. A ködös tájakon ónos szitálás, hószállingózás előfordul. Hétfőn hajnalban, reggel az északkeleti határhoz közelebb eső tájakon gyenge havazás valószínű lepel-2 centiméternyi hóval. Vasárnap estétől az Észak-Dunántúlon majd a főváros térségében megerősödik az északnyugati szél, viharos (60-70 km/óra) széllökésekre azonban kezdetben még csak főként a magasabban fekvő területeken kell számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki a sűrű köd miatt Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Békés és Csongrád-Csanád megyére vasárnapra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Hétfőn a délnyugati tájak kivételével sokfelé viharossá fokozódik az északnyugati szél. A legerősebb lökések általában 65-85 km/óra között várhatók. A hegyvidéki tájakon 90 km/óra körüli lökések is valószínűek. A viharos erejű széllökések miatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a hétfői napra vonatkozóan.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.