A tél és a tavasz egyidejűleg van jelen az országban

2018. február. 02 16:53

A csütörtök délután érkezett hidegfront ma épp hazánk felett hullámzik. Hatására nagy hőmérséklet különbség alakult ki az ország nyugati és délkeleti tájai között.

A hidegfront előtt az Alföld délkeleti csücskében még 13, 14 fokot mutatnak a hőmérők, amelyek március közepén szokásos értékek. Az Alpokalján ugyanakkor mindössze 0, -2 fok van, amely január közepén szokásos maximum hőmérséklet. Ennek megfelelően nyugaton és a dunántúli hegyekben már havazik, az ország többi részén viszont eső, havas eső hull. Holnapra tovább halad kelet felé a hidegfront, így szombatra jelentősen mérséklődik a hőmérséklet különbség hazánkban, de továbbra is délkeleten lesz a legenyhébb idő.

kép forrása: met.hu

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.