Az egész országra kiterjed a köd, figyelmeztetés érvényes

2020. november. 24 11:01

A Kárpát-medence fölé egy anticiklon terjeszkedik, amely egyre nagyobb területen biztosít kedvező körülményeket sűrű köd kialakulásához.

A hegycsúcsok és a Dunántúl nyugati, délnyugati kétharmada kivételével sokfelé lesznek köddel, sűrű köddel borított tájak. A köd kedd délután átmenetileg felszakadhat, majd napnyugta után gyorsan terjeszkedni kezd. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki tartós köd kialakulására Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna, Pest, Bács-Kiskun, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád és Békés megyére, a keddi napra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szerdán délelőtt már elkezd a köd megemelkedni, de helyenként akár egész nap megmaradhat. A ködös részeken szitálás, ónos szitálás is előfordulhat. Szerdán az egész országban figyelmeztetés érvényes a rossz látási viszonyok miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Átmenetileg nem kell fronthatással számolni, de a jelentős nyomásemelkedés miatt a nagyon érzékeny idegrendszerűek tapasztalhatnak kellemetlen tüneteket.