Az ország délnyugati felén ónos esőre figyelmeztetnek

2019. január. 09 9:46

Az ország délnyugati tájai fölé a magasabb légrétegekben enyhe levegő áramlik, így az aláhulló esőcseppek a fagyott talajfelszínhez érve síkos, ónos bevonatot képezhetnek.

A délelőtti órákban még a Dunántúlon és a Dél-Alföldön előfordulhat kisebb mennyiségű ónos eső. Szerdán délutánra várhatóan keleten is megszűnik a havazás, a nap további részében helyenként hózáporok, a Dunántúlon és a középső országrészben időszakos havazás (helyenként lepel-5 centiméter) alakulhat ki. Nagyobb területre kiterjedő hózáporok, időszakos havazás a nap második felében a Dunántúlon valószínűbb. A Dunántúlon, valamint Bács-Kiskun és Csongrád megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes szerdára vonatkozóan az ónos eső veszélye miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

A Dunántúlon megerősödik a szél, ami megviseli az idegrendszert. Ezt egy hidegfront hatásának köszönhetjük. Az kopott ízületek fájdalmai erősödnek fel. Migrénes, görcsös fejfájás kialakulhat. Fáradékonyság, koncentrációs problémák is tapasztalhatók, ezért nehezebb lehet a munkára koncentrálni. Növekszik a reakcióidő.
A légnyomás emelkedik.