Csaknem országszerte hőségre figyelmeztetnek

2022. augusztus. 04 10:52

Tovább fokozódik a hőség. Ma elsőfokú, holnap már nagy területen másodfokú figyelmeztetés érvényes a nagy meleg miatt.

Ma a napi középhőmérséklet az északi, északkeleti országrész és az Alpokalja kivételével többfelé 25, 26, főként a Dél-Alföldön, Duna-Tisza közén, Dunántúl keleti részén, illetve városi környezetben helyenként 27 fok körül várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki hőség miatt Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megye kivételével hazánk teljes területére csütörtökön.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Pénteken tovább fokozódik a hőség, a nyugati és észak-északkeleti megyék kivételével a legtöbb helyen már 27 fok körül alakulhat a napi középhőmérséklet.

Legalább elsőfokú figyelmeztetés érvényes az ország teljes területén hőség miatt pénteken.

Másodfokú figyelmeztetést adtak ki hőség miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna és Veszprém megyékre, a pénteki napra vonatkozóan.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Pár fokos lehűlést hozott a front. A kültéri allergén gombák közül az az Alternária spóraszáma országosan a magas-nagyon magas tartományban alakulhat.
A parlagfű virágporának koncentrációja a következő napokban várhatóan tovább emelkedik, főleg az ország déli részén már egyre többfelé érheti el a magas szintet. Erős lesz az UV sugárzás.

A légnyomás nem változik.