Egyre nagyobb területen hőségre figyelmeztetnek

2022. augusztus. 03 10:59

Felfelé ível a hőmérséklet, újabb hőhullám bontakozik ki a következő napokban. Augusztusban sem ússzuk meg a tikkasztó hőséget.

Ma az ország középső és déli részén a napi középhőmérséklet nagy területen meghaladhatja a 25 fokot.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki hőség miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna megyékre, a szerdai napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Csütörtökön az északkeleti országrész és az Alpokalja kivételével többfelé meghaladhatja a 25 fokot a napi középhőmérséklet, de helyenként (főleg a Dél-Alföldön, nagyobb városokban) 27 fok körül is alakulhat.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes hőség miatt Budapesten és Pest megyében, továbbá Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Veszprém, Zala megyében csütörtökön.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Pár fokos lehűlést hozott a front. A kültéri allergén gombák közül az az Alternária spóraszáma országosan a magas-nagyon magas tartományban alakulhat.
A parlagfű virágporának koncentrációja a következő napokban várhatóan tovább emelkedik, főleg az ország déli részén már egyre többfelé érheti el a magas szintet. Erős lesz az UV sugárzás.

A légnyomás nem változik.