Egyre nagyobb területen ónos eső hull

2018. március. 02 10:05

Ma több hullámban várható csapadék kialakulása. Az ország nagy részén havazás valószínű, de főként délen ónos eső, fagyott eső is elfordul. Nagy területen elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Ma éjfélig főként az ország déli és keleti területein várható nagyobb mennyiségű hó. Jellemzően 5 centiméter körüli vagy afeletti hó hullhat, de az ország délkeleti, déli megyéiben helyenként 10-15 centiméternyi friss hó is hullhat.

Délnyugaton, délen a havazást időszakosan fagyott eső és ónos eső válthatja fel. A legnagyobb kiterjedésű ónos esőnek az esti órákban van esélye, majd később a csapadékhullás ismét intenzív havazásba vált át.

Szombaton a reggeli óráktól Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szamár-Bereg megye északi részein megerősödik az északi, északkeleti szél, amely a frissen lehullott hóból kisebb hótorlaszokat, hófúvást idéz elő.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.