Figyelmeztetést adtak ki a viharos szél miatt

2019. március. 25 10:33

Az érkező hidegfront hatására a délutáni órákban egyre több helyen megerősödik, a Dunántúl északi területein helyenként viharossá fokozódik a szél. Északnyugaton figyelmeztetés érvényes.

Hétfő délután, kora este néhol, főként a Dunántúlon átmenetileg viharos (60-70 km/óra) széllökések kísérhetik az északnyugati szelet. Az északnyugati területen valószínűbb egy-egy 70 km/óra körüli széllökés is. Kedden a reggeli, délelőtti órákban a Dunántúl nyugati felében ismételten előfordulhatnak 65 km/óra körüli széllökések.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a viharos erejű széllökések miatt hétfőre vonatkozóan Győr-Moson-Sopron megyére.

A számítógépes modell előrejelzés alapján a legerősebb széllökések napnyugta táján 18-19 óra között várhatók:

Térkép forrása: met.hu

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.