Havazásra, hófúvásra figyelmeztetnek Veszprém megyében

2022. január. 21 11:01

A Dunántúl középső területein 5 centimétert meghaladó hó hullhat szombaton és elsősorban a Bakonyban az erős szél hordhatja a havat. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Napközben az északnyugati, nyugati szél megerősödik, amelyet elsősorban a Dunántúl északkeleti, keleti felén, illetve a Duna-Tisza közén viharos (általában 60-70 km/órás) széllökések is kísérhetnek. 70 km/órát meghaladó lökések elsősorban a hegyvidéki tájakon lehetnek.  A délutáni, esti óráktól főként a Dunántúlon, illetve a középső országrészben hózáporokra lehet számítani helyenként kisebb mennyiségű (általában lepel – 2 centiméter) hóval.

Szombatra virradó éjszaka, hajnal északnyugatról csapadékzóna éri el az országot. A Dunántúlon nagy területen hullhat több centiméter hó. 5 centimétert meghaladó hórétegre elsősorban a Dunántúl középső területein van esély. A hóval borított területeken az erős szél hordhatja a havat, erre legnagyobb esély a Dunántúl magasabban fekvő részein, kiemelten a Bakonyban van.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki havazás és hófúvás miatt Veszprém megyére, a szombati napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.