Hétfőn újabb hófúvás, ónos eső várható

2018. március. 18 11:30

Az elmúlt 24 órában az időjárás rendkívül változékony és veszélyes arcát mutatta a Kárpát-medencében. Hétfőn is számíthatunk havazásra, ónos esőre, de már közel sem akkora méretekben, mint idáig.

Vasárnap délután északkeleten a viharos széllökések a legtöbb helyen megszűnnek, de a Bodrogközben akár az esti órákig lehetnek 70 km/óra körüli széllökések. Emiatt erős hófúvás ezen a területen várható a legtovább.

Gyenge-közepes hófúvás azonban északkeleten több helyen, illetve néhol a Nyugat-Dunántúlon is előfordulhat vasárnap és hétfőn is.

Várhatóan az éjféli óráktól dél felől ismét előfordulhat kisebb havazás (lepel-5 centiméter).

Vasárnap a Tiszántúl keleti részén (elsősorban Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben), majd a hétfőre virradó éjszaka érkező újabb csapadékhullából főként Békés megyében van esély ónos esőre.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.