Ködre, holnap viharos szélre figyelmeztetnek

2021. december. 31 11:40

Az északkeleti tájakra szorul vissza a köd, itt jelentősen hűvösebb marad az idő, míg nyugaton melegrekord dőlhet. Holnap feltámad a szél, nyugaton viharossá is fokozódik.

Az éjszaka képződött köd fokozatosan feloszlik, megemelkedik, de főként az északkeleti országrészben napközben is tartósan rosszak maradhatnak a látási viszonyok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre pénteken.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szombatra virradó éjszaka elsősorban az északkeleti területeken, illetve az éjszaka első felében a délnyugati tájakon is lehet köd. A délnyugati tájakon nagyrészt már a hajnali órákra feloszlik, de északkeleten tartósan megmaradhat a köd.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes tartós, sűrű köd miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben szombaton.

A szombat hajnali órákban az északnyugati szél viharossá (65-75 km/óra, hegyekben akár > 75 km/órát meghaladó lökések) válhat Sopron és a Fertő tó, valamint a Dunántúli-középhegység magasabban fekvő tájain.

Viharos széllökések veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében szombaton.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Szombatig nem kell fronthatással számolni. Az idei pollenszezon egy újabb csúcsán van túl, a pollenterhelés fokozatosan csökken. Ebben az időszakban van azonban jelen egyszerre többféle növény virágpora a levegőben, melynek következtében pollenallergia szempontjából kiemelt jelentőséggel bír. A napokban a záporok, zivatarok, illetve a lehűlés átmenetileg még tovább csökkentette a pollenterhelést. Erős lesz az UV sugárzás. Könnyen le lehet égni.

A légnyomás nem változik.