Ma még hőségre, holnap már nagy esőre figyelmeztetnek a meteorológusok

2017. augusztus. 19 10:22

Ma az érkező hidegfront előtt az ország kétharmad részén igazi kánikulára számíthatunk, amely holnapra mindenütt megszűnik és az esőnek jut a főszerep.

Ma a Dunántúl északnyugati felén már 25 fok alatt, másutt még 25, 27 fok körüli átlaghőmérséklet valószínű. Ennek megfelelően tizenegy megyére az elsőfokú figyelmeztetés érvényes a hőségre vonatkozóan. Az érkező hidegfront holnapra mindenütt lehűti a levegőt, így vége szakad a nagy melegnek. Az aktuális veszélyjelzési információkat folyamatosan megtalálhatják nálunk.

Várhatóan estétől, késő estétől nyugat, északnyugat felől egy nagyobb kiterjedésű csapadékzóna alakulhat ki intenzív záporokkal, néhol zivatarral, lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadékkal. Heves zivatarnak ugyanakkor kicsi az esélye. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Nógrád megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a nagy mennyiségű csapadék miatt. 24 óra alatt akár 20 millimétert meghaladó eső hullhat le.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.