Mutatjuk, merre várható havazás a melegfrontból

2021. november. 30 12:37

Továbbra is mozgalmasan alakul hazánk időjárása, többfelé kell újabb csapadékra számítani, amely az északi országrészben kezdetben hó formájában fog hullani.

Kedd délután melegfront éri el hazánk térségét, ezzel enyhülés veszi kezdetét. Mielőtt azonban a melegedés túl erőteljessé válna, néhány órán át kedvezőek lesznek a feltételek havazás kialakulásához. Majd az éjféli óráktól havas esőbe, esőbe vált át a csapadék halmazállapota. A meleg talajfelszín miatt a síkvidéki területeken csak 1-2 centiméternyi latyakos, kásás hóréteg alakulhat ki, de az enyhülés miatt szerda reggelre az is a legtöbb helyen elolvad. A Bakonyban, a Pilisben, a Gerecsében, a Mátrában, a Visegrádi-, és Budai-hegységben viszont még reggel is összefüggő 1-3 centiméteres hótakaró boríthatja a tájat. A legtöbb hó egyértelműen a Börzsönyben hull, ott akár 5-7 centiméteres hóréteg is kialakulhat. A szerdai és csütörtöki enyhébb időjárásnak köszönhetően várhatóan a hegyvidéki területeken is elolvad a hó.

Az alábbi térképen a kedd éjfélig várható hó mennyiségét láthatjuk centiméterben, az ECMWF modell előrejelzése alapján.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Továbbra is a változékony időjárás borzolja a idegeinket. Most épp egy hidegfront gyakorol hatást a szervezetre. Sokféle tünetet előfordulhat. Fejfájás, koncentrációs problémák, reakcióidő növekedés előfordulhat. Vérnyomás problémák is felléphetnek. A szél időnként megerősödik és csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás csökken, majd emelkedni kezd.