Mutatjuk, mikor érkezik a hó, majd az eső, óráról órára

2023. február. 02 18:34

Péntek reggel egy melegfront, majd délután már egy hidegfront vonul hazánk felett. Eleinte havazásra, majd a nyugati és középső tájakon egyre inkább esőre kell számítani.

Péntek reggel északnyugat felől egy melegfront csapadékrendszere éri el az országot. Délelőtt főként a Dunántúlon kell havazásra, havas esőre számítani. A déli óráktól a Dunától keletre is egyre több helyen kezd el hullani a hó. Délután a hidegfront érkezésével a síkvidék területeken egyre több helyen esőbe vált át a csapadékhullás. A magasabb hegyekben, illetve az északkeleti megyékben azonban folyamatosan szilárd marad a csapadék halmazállapota. Éjfélre várhatóan az összefüggő csapadékzóna dél felé elhagyja az országot, mögötte már csak elszórtan alakulhatnak ki záporok, hózáporok. Radarképeinken folyamatosan nyomon követheti, hogy épp az ország mely tájain hull csapadék.

Péntek reggel 6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.