Nagy hőségre, délen zivatarokra figyelmeztetnek

2020. augusztus. 08 9:03

Tovább fokozódik a hőség, hétvégén tetőzik a hőhullám. Az ország nagy részén elsőfokú figyelmeztetés érvényes szombaton.

A reggeli órákban a Tiszántúlon egy-egy záport kis eséllyel dörgés, villámlás kísérhet. Hosszabb szünet után elsősorban a déli területeken alakulhat ki néhol zivatar, amelyet átmeneti szélerősödés (60-85 km/óra), intenzív csapadék ( hozzávetőleg 10-25 milliméter), illetve jégeső kísérhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt a szombati napra vonatkozóan Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés és Hajdú-Bihar megyékre.

Kelet felől egyre nagyobb területen haladja meg a napi középhőmérséklet a 25 fokot, nagyvárosokban akár a 27-et is. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes hőség miatt szombaton az ország nagyobb részén: a fővárosban és környékén, valamint tizenhárom megyében.

Vasárnap Budapesten és Pest megyében, valamint Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Heves megyékben érvényes elsőfokú figyelmeztetés hőség miatt. Zivatar veszélye miatt hét dunántúli megyére és Békés megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést az OMSZ.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.