Nagy területen viharos szélre, északkeleten ködre figyelmeztetnek

2022. január. 27 10:57

Hidegfront érkezik a késő esti, éjszakai órákban. Megerősödik, sokfelé viharossá fokozódik a szél péntek reggelre.

Csütörtökön az ország nagy részén veszélyes időjárási jelenség nem várható. Az északkeleti országrészben a délelőtt folyamán várhatóan javulnak a látási viszonyok, ritkul a köd.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyére, a csütörtöki napra vonatkozóan.

Péntek reggelre a délnyugati és az északkeleti tájak kivételével nagy területen megerősödik az északnyugati szél, melyet napközben elsősorban az Észak-Dunántúlon, a főváros térségében és az Alföld északnyugati részén viharos (60-80 km/óra) széllökések kísérnek. A péntek esti órákra némileg veszít erejéből a légmozgás.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes viharos erősségű széllökések miatt Budapesten és Pest megyében, továbbá Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Nógrád megyékben pénteken.

Pénteken az intenzívebb záporos gócokban egy-egy helyen az ég is megdörrenhet.

Csütörtök estétől északkeleten kisebb havazás is valószínű, melyből általában vékony hólepel, elsősorban Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti, esetleg Hajdú-Bihar megye határmenti részén akár 2-3 centiméter friss hó hullhat péntek reggelig. Péntekre virradó éjszaka a délnyugati megyékben köd is képződhet, arrafelé átmeneti, kisebb mennyiségű ónos csapadék is előfordulhat.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Napközben érkezik egy hidegfront. Ennek hatására növekszik a görcshajlam. Álmosság, reakcióidő növekedés előfordulhat.
A légnyomás csökken.