Nagyon meleg lesz ma is, másodfokú figyelmeztetés érvényes hőség miatt

2021. július. 07 10:49

Tetőzik a hőhullám, szerdán másodfokú, csütörtökön harmadfokú figyelmeztetés érvényes a nagy meleg miatt.

Tovább erősödik a nappali felmelegedés, így a középhőmérséklet ma az ország nagyobb részén 27 fok, holnap pedig 29 fok felett alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hazánk nagy részére másodfokú figyelmeztetést adott ki a hőség miatt, a napi középhőmérséklet 27 °C felett valószínű. Két nyugati, illetve öt északkeleti megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes a nagy meleg miatt, ezeken a területeken a napi középhőmérséklet
25 °C felett várható.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Csütörtökön tetőzik a hőhullám, nagy területen 29 fok feletti középhőmérséklet várható. Harmadfokú figyelmeztetés érvényes hőség miatt Budapesten és Pest megyében, továbbá Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megyékben. Hazánk más tájain másodfokú figyelmeztetés érvényes csütörtökön a nagy meleg miatt.

Holnap kis eséllyel az esti óráktól az ország nyugati, délnyugati felében fordulhat elő heves zivatar.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.