Narancs szintre emelték a hőség figyelmeztetést

2017. július. 19 10:04

Az OMSZ csütörtökre szinte az egész országra hőség figyelmeztetést adott ki. Holnap már csak három északkeleti megye marad ki a rendkívüli melegből.

Ma még csak négy megyére van érvényben hőség figyelmeztetés, de ahogy tegnap megírtuk ez nem marad sokáig így, hiszen a forró levegőnek még van bőven utánpótlása. Holnap már csaknem az egész országban hőség figyelmeztetés lesz érvényben, sőt Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyékben a másodfokú figyelmeztetés lép érvénybe, amely azt jelenti, hogy a napi középhőmérséklet a 27 fokot is meghaladja. A jelenlegi hőmérséklet jó 8-10 fokkal haladja meg az ilyenkor szokásos értéket. A hőség figyelmeztetés várhatóan jövő héten hétfőig lesz érvényben, akkor egy hidegfront hoz felfrissülést a Kárpát-medencébe. Az aktuális veszélyjelzési információkat folyamatosan nyomon követhetik nálunk.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.