Nyolc megyében rossz látási viszonyokra figyelmeztetnek

2020. január. 17 22:52

Az ország legnagyobb részén folytatódik a borult, párás idő. A sűrű köd szombaton azonban már inkább a keleti tájakon lesz jellemzőbb.

A borult területeken hószállingózás, ónos szitálás, szemcsés hó bárhol (bár a korábbi napoknál kisebb eséllyel) kialakulhat. A rétegfelhőzet felszakadozására leginkább a Dél-Alföldön van esély, ott a látási viszonyok is jelentősebben javulhatnak.  Az Országos Meteorológiai Szolgálat Pest, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Békés megyére figyelmeztetést adott ki a sűrű köd miatt a szombati napra vonatkozóan.  Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szombat délutántól a Nyugat-Dunántúlon gyenge havazás kezdődik, mely később egyre inkább havas esőbe vált át. Szombat éjfélig várhatóan a Kisalföldön és a Bakonyban 2 centiméter körüli friss hóréteg is kialakulhat. (Később a csapadékzóna kelet felé vonul és gyengül.)

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.