Nyugaton havazásra, több megyében hófúvásra figyelmeztetnek

2022. január. 23 9:10

Vasárnap késő estig a Dunántúl nyugati megyéiben újabb, 5 centimétert meghaladó hó hullhat. A megerősödő, helyenként viharossá fokozódó szél több helyen hordhatja a havat.

Reggeltől a késő esti órákig a Dunántúl nyugati, délnyugati területein havazás, hózáporok várhatók, amelyekből éjfélig 5 centimétert meghaladó friss hótakaró is képződhet. Mindeközben az északkeleti országrészben megerősödik, kiemelten a Bodrogközben időnként viharossá (60-70 km/óra) is fokozódik az északkeleti szél. Hófúvás az északkeleti területeken, illetve a Dunántúli-középhegység térségében valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki havazás miatt Vas és Zala megyére, vasárnapra vonatkozóan. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes hófúvás miatt Veszprém, Fejér, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben vasárnap.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.