Ónos esőre figyelmeztetnek több északi megyékben

2018. december. 06 11:23

A késő esti órákban újabb csapadékzóna éri el az országot, amely főként az Északi-középhegység térségében ónos eső formájában hullhat.

Csütörtökön késő estétől péntek délelőttig az Északi-középhegység területén helyenként kisebb ónos eső előfordulhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére figyelmeztetést adott ki az ónos eső veszélye miatt péntekre vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon. Péntek délre mindenütt fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet megszűnik az ónos eső.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

A keddi napon a keleti megyéket egy hidegfront hűvös levegője érinti. Nagy hőmérsékleti kontraszt alakul ki az ország nyugati és keleti tájai között. Nyugaton a sok napsütés hatására extrém erős UV sugárzás várható, ugyanakkor északkeleten felhős, borongós időre van kilátás egészen kora délutánig. A front hatásra aluszékonyság, fáradékonyság tapasztalható. A fülledt idő kellemetlen, nyomott hangulatot eredményezhet. A légnyomás alig változik.