Ónos esőre, sűrű ködre figyelmeztetnek

2020. január. 25 9:32

Ma délnyugaton, vasárnap reggeltől keleten, északkeleten alakulhat ki ónos eső. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

A sűrű (zúzmarás) köd napközben főként az ország északkeleti felén tartósabban is megmaradhat. A köddel, rétegfelhőzettel borított tájakon ónos szitálás, hószállingózás is előfordulhat.

Ma késő délutántól – jelentős bizonytalanság mellett – a Dunántúl délnyugati tájain az eső mellett kis mennyiségű (néhány tized milliméter) ónos eső is valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Budapestre, valamint Pest, Veszprém, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre, a szombati napra vonatkozóan.

Ónos eső veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes szombaton Zala és Somogy megyékben.

Vasárnapra virradóra a csapadékzóna északkelet felé helyeződik, a hét utolsó napján keletebbre már több helyen is kialakulhat vékony jégréteg.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes vasárnap ónos eső veszélye miatt Budapesten, valamint Pest, Komárom-Esztergom, Fejér, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Hidegfront hatására növekszik a görcshajlam és előfordulhat izomgőrcs és fejfájás. A parlagfű virágpora a legtöbb helyen már megjelent a levegőben.

A légnyomás nem változik.