Riasztás érvényes a 70 km/órát meghaladó széllökések miatt

2019. december. 23 11:09

A hét első napja az erős, viharos szél jegyében telik. A Balaton környékén kedd reggelig akár 90 km/órát meghaladó széllökések is felléphetnek.

Kedd kora délutánig a Dunántúlon és az ország középső részén többfelé várható erős, viharos északnyugati szél. A legerősebb széllökések általában 60-75 km/óra körül alakulnak, de a Dunántúli-középhegységben, a Balatonnál kedd reggelig 90 km/órát meghaladó lökések is előfordulnak. Kedd délután mindenhol veszít erejéből a szél.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki a viharos erejű széllökések miatt Budapestre, valamint Pest, Bács-Kiskun, Baranya, Tolna, Fejér, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy és Vas megyék járásaira, a hétfői napra vonatkozóan.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes viharos szél miatt kedden a fővárosban, valamint további kilenc megyében. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.