Sűrű ködre és ónos esőre figyelmeztetnek

2018. december. 21 8:30

Az időjárás ma is jelentősen befolyásolja a látási és közlekedési viszonyokat. Ónos eső és köd miatt is figyelmeztetés érvényes.

Pénteken reggel, kora délelőtt az Alföldön, főként annak délkeleti részén továbbra is előfordul elszórtan gyengébb ónos eső, majd megszűnik a csapadék. E mellett északon, északkeleten kisebb hószállingózásra, ónos szitálásra szintén számítani lehet. Főként a délnyugati országrészben reggel helyenként sűrű, zúzmarás köd várható, de párás, ködös tájakra máshol is számítani lehet. Napközben fokozatosan javulnak a látási viszonyok. Este észak, északnyugat felől újabb csapadékzóna érkezik, melynek formája az Északi-középhegység térségében még a hó, fagyott eső mellett ónos eső is lehet, egyébként azonban a hőmérséklet emelkedésével az eső lesz majd egyre inkább itt is a jellemző. Az Országos Meteorológiai Szolgálat három nyugati megyére a sűrű köd miatt, hét másik megyére pedig az ónos eső veszélye miatt adott ki figyelmeztetést a pénteki napra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatással a hétvégéig biztosan nem kell számolni. Fagyosak a reggelek és csúszósak lehetnek reggelre az utak. A lassú melegedés tovább folytatódik, de jelentős változás nem lesz. Fellélegezhetnek a frontérzékenyek. A hideg elpusztítja a kórokozókat, így kevesebb megfázásos tünet jelentkezhet. A borongós, párás idő kedvezőtlenül befolyásolja a hangulatot.

A légnyomás csökken.