Tartósan rossz látási viszonyokra figyelmeztetnek az északkeleti megyékben

2022. november. 21 12:36

Az északkeleti megyékben tartósan rossz látási viszonyokra kell számítani, arrafelé várhatóan csak kedden délutántól ritkul, oszlik fel a köd.

Hétfőn napközben a látási viszonyok napközben fokozatosan javulnak, de estétől az Északi-középhegység tágabb térségében ismét zúzmarás köd képződik, amely kedden is tartósan megmaradhat. Ezeken a területeken átmeneti ónos szitálás előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd miatt Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére, a hétfői napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Kedden a nyugati megyékben (Vas és Zala) a napi csapadékösszeg elérheti, meghaladhatja a 20 millimétert. Kedd este a nyugati határ mentén havas esőbe, havazásba vált a csapadék. Főként az Alpokalja 300 méter feletti részein tartósan havazhat, ezért ott vastag, vizes hóréteg kialakulhat.

Kedden a tartósan rossz látási viszonyok miatt figyelmeztetés érvényes Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére, a keddi napra vonatkozóan.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatással nem kell számolni. A sok felhő a hangulatunkat kedvezőtlenül befolyásolhatja. A magasban melegedés zajlik, ami kellemetlen tüneteket okozhat.

A légnyomás nem változik jelentősen.