Több déli megyében ónos esőre figyelmeztetnek

2019. január. 12 14:20

Szombaton a késő esti órákban északnyugat felől újabb melegfront éri el hazánkat, amely a déli megyékben helyenként ónos esőt okozhat.

Szombaton estig keleten hószállingózásra, néhol ónos szitálásra, másutt helyenként lehet jelentéktelen mennyiségű, vegyes halmazállapotú csapadékra számítani. Éjszaka északnyugat felől újabb csapadékzóna érkezik, melyből keleten, északkeleten, illetve a hegyvidéki területeken vasárnap reggelig, keleten még délelőttig néhány centiméter hó várható. Ugyanakkor a Dunántúl déli felén, a Duna-Tisza közén, főként annak déli részén átmeneti, kisebb mennyiségű ónos eső is hullhat. E mellett főként északkeleten, keleten továbbra is előfordulhat gyenge ónos szitálás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Bács-Kiskun, Baranya és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra vonatkozóan az ónos eső veszélye miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.