Újabb megyékre adtak ki figyelmeztetést az ónos eső miatt

2018. január. 16 10:58

Napközben az ország nagy részén még a havazás lesz a jellemző. Először a déli megyékben, majd a késő esti órákban már északon is kell ónos esőre számítani.

Szerda reggelig az ország északkeleti felén néhány centiméter hó várható, de helyenként az Északi-középhegységben, az Alföld északi részén 5 centimétert meghaladó mennyiség is hullhat. A csapadék formája délnyugat felől fokozatosan havas esőre, ónos esőre, majd a hőmérséklet emelkedésével esőre vált, de északon, északkeleten jellemzően fagypont alatt marad szerda reggelig a hőmérséklet. Kedd délutánig leginkább az Alföld déli részén, estétől az északi tájakon is számíthatunk ónos csapadékra. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a teljes középső országrészre bővítette ki a figyelmeztetést.

Szerdán a déli területeken már pozitív tartományban lesz a hőmérséklet, így megszűnik az ónos eső lehetősége. Az északi megyékben és éjszaka esetleg az Alpokalján is lehet kisebb mennyiségű ónos eső.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.