Újabb ónos esőre figyelmeztetnek az északkeleti területeken

2018. december. 07 12:18

Pénteken még melegfront, majd szombat hajnaltól már hidegfront alakítja időjárásunkat. Az északkeleti megyékben mindkét frontból hullhat ónos eső.

Az Északi-középhegységben péntek délután, este helyenként gyenge ónos eső előfordulhat. Az éjszaka második felében egy hidegfront csapadékzónája éri el hazánkat, amelyből szombaton a nap első felében főként az Északi-középhegységben (esetleg Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legészakibb vidékein) akár nagyobb területen is hullhat ónos eső. Előbbi tájakon a szombat délutáni órákban havas esőbe, havazásba válthat a csapadék, de síkvidéken legfeljebb néhol alakulhat ki lepelnyi hóréteg.

Szombaton elsősorban a reggeli, délelőtti órákban az északnyugati szelet főként a Dunántúli-középhegységben viharos (55-65 km/óra) lökések kísérhetik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére figyelmeztetést adott ki az ónos eső veszélye miatt péntekre és szombatra is. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Napközben érkezik egy hidegfront. Ennek hatására növekszik a görcshajlam. Álmosság, reakcióidő növekedés előfordulhat.
A légnyomás csökken.