Viharos széllökések kísérik a szerdát, figyelmeztetés érvényes

2020. május. 06 10:27

Nagy területen megerősödik, főként északon viharossá fokozódik a szél szerdán. Az esti órákra csillapodik a légmozgás, azonban a csütörtök is sokfelé erős széllel telik.

Szerdán napközben az erős északnyugati szelet az Észak-Dunántúlon és Közép-Magyarországon viharos (a középső-északi tájakon akár 70 km/órát elérő) lökések kísérhetik. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki viharos széllökések veszélye miatt a fővárosra, valamint Pest, Komárom-Esztergom és Nógrád megyékre.

A holnapi nap folyamán napközben északnyugati irányból ismét lehet számítani az ország középső-északi részén helyenként viharos lökésekre (a mainál kevesebb helyen), 70 km/órát elérő lökés legfeljebb a hegyvidéki kiemelkedő helyeken valószínű.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Tőlünk északra húzódnak a változást ígérő frontok, de nem hoznak lehűlést a Kárpát-medencébe. A forróság nagyon veszélyes a szervezetre. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat, a pázsitfűféléké országosan közepes.

A légnyomás nem változik.