Viharos széllökésekre figyelmeztetnek

2022. április. 07 11:39

Péntek hajnaltól hazánk északi megyéiben egy érkező hidegfrontnak köszönhetően több helyen is viharos széllökésekre számíthatunk. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Péntekre virradó éjszaka hidegfront érkezik, amely hatására a hajnali óráktól az ország északi területein viharos (70-80 km/óra, magasabban fekvő területeken, záporok környezetében esetleg ezt meghaladó) lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Délután várhatóan veszít erejéből a légmozgás. Ezt követően veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki viharos erősségű széllökések miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre, a pénteki napra vonatkozóan.

Csütörtök délután, illetve péntek hajnalban az északi, északkeleti területeken kis valószínűséggel egy-egy zivatar kialakulhat.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.