Viharos szélre és ónos esőre figyelmeztetnek

2021. január. 20 11:32

Az esti óráktól kezdődően északkeleten gyenge ónos esőre, nyugaton, északnyugaton viharos széllökésekre készülhetünk. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Északkeleten még helyenként szállingózik a hó, de a déli órákig megszűnik a csapadék. Estétől az északkeleti határ közelében gyenge ónos eső fordulhat elő. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki ónos eső miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre, a szerdai napra vonatkozóan.

A délnyugati szelet a késő esti, éjféli óráktól egészen csütörtök délutánig az Észak-Dunántúlon viharos lökések kísérhetik. A legnagyobb lökések általában 60-75 km/óra körül alakulnak, de a Dunántúli-középhegységben nem kizárt egy-egy 80 km/óra feletti lökés sem.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes viharos erejű széllökések miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyében csütörtökön.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Tőlünk északra húzódnak a változást ígérő frontok, de nem hoznak lehűlést a Kárpát-medencébe. A forróság nagyon veszélyes a szervezetre. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat, a pázsitfűféléké országosan közepes.

A légnyomás nem változik.