Viharos szélre és zivatarok érkezésére figyelmeztetnek

2019. szeptember. 03 10:46

A hidegfront csapadékzónája északkelet felé mozog, ennek következtében az északi, északkeleti megyékben érvényes riasztás, illetve figyelmeztetés a keddi napon.

Kedden az átvonuló csapadékzónában az eső, zápor mellett a Duna-Tisza közén, Északi-középhegységben kora délutánig néhol zivatarra is számítani lehet. Az északi szelet kísérő legerősebb széllökések a Zemplén, Bodrogköz térségében elérik 65-75, a Dunántúlon (főként Dunántúli-középhegység, Balaton) a 60-65 km/órát, majd késő délutántól mindenütt veszít erejéből a szél.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki zivatarok veszélye miatt a keddi napra vonatkozóan Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatarok kialakulásának lehetősége miatt Budapesten, valamint Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben.

Elsőfokú riasztást adtak ki viharos szél miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyes járásaira. Itt a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/órát.

Szerda hajnalban Észak-Magyarországon a völgyekben, illetve a középső országrészben foltokban köd képződhet, majd délelőttre mindenhol gyorsan javulnak a látási viszonyok.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Kellemes, frontmentes, kora őszi időben van részünk. Napközben még meleg idő várható, hajnalban azonban már tapasztalhatjuk, hogy itt az ősz második fele. A hűvös hajnalok miatt öltözködjenek rétegesen. A Kisalföldön és a nyugati határszélen tartósan megmaradhat a köd, ami nehezíti a közlekedést. Az ország más tájain a sok napsütés miatt jobb lesz a komfortérzet. Aki teheti, töltsön sok időt a szabadban. Ilyenkor még feltölthetjük a télre D-vitamin készleteinket.

A légnyomás csökken.