Viharos szélre és zivatarok érkezésére figyelmeztetnek

2019. szeptember. 03 10:46

A hidegfront csapadékzónája északkelet felé mozog, ennek következtében az északi, északkeleti megyékben érvényes riasztás, illetve figyelmeztetés a keddi napon.

Kedden az átvonuló csapadékzónában az eső, zápor mellett a Duna-Tisza közén, Északi-középhegységben kora délutánig néhol zivatarra is számítani lehet. Az északi szelet kísérő legerősebb széllökések a Zemplén, Bodrogköz térségében elérik 65-75, a Dunántúlon (főként Dunántúli-középhegység, Balaton) a 60-65 km/órát, majd késő délutántól mindenütt veszít erejéből a szél.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki zivatarok veszélye miatt a keddi napra vonatkozóan Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatarok kialakulásának lehetősége miatt Budapesten, valamint Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben.

Elsőfokú riasztást adtak ki viharos szél miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyes járásaira. Itt a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/órát.

Szerda hajnalban Észak-Magyarországon a völgyekben, illetve a középső országrészben foltokban köd képződhet, majd délelőttre mindenhol gyorsan javulnak a látási viszonyok.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.