Viharos szélre figyelmeztetnek északon

2019. március. 10 9:20

Vasárnap az északi megyékben kell viharos erősségű széllökésre számítani, az este érkező hidegfront pedig hétfőre már az ország nagy részén okoz erős szelet, olykor szélvihart.

A vasárnap délelőtt folyamán délnyugat felől nagy területen megerősödik a délnyugati szél (50-65 km/óra). Vasárnap késő estétől pedig egy újabb hidegfront nyomán ismételten kezd egyre nagyobb térségben viharossá (70-90 km/óra) fokozódni a szél.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a viharos erősségű széllökések miatt vasárnapra vonatkozóan Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád megyékre és Budapestre.

Hétfőn már az ország nagy részén érvényes figyelmeztetés: Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém, megyékre és Budapestre adott ki elsőfokú figyelmeztetést az OMSZ, ugyancsak a viharos erősségű széllökések miatt.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Nincs nyugalma a frontérzékenyeknek. Egy újabb ciklon érkezik és frontjai hatással lesznek szervezetünkre. A gyakran megnövekvő felhőzet és a többfelé kialakuló záporok, zivatarok a hangulatunkra is hatással vannak, feszültnek érezhetjük magunkat. A zivatarok környezetében megerősödő szél átmenetileg megnövelheti a pollenek számát a levegőben. A magas nedvességtartalom miatt fülledtnek érezhetjük az időt. A megerősödő szél migrénes fejfájást okozhat.
A légnyomás emelkedik.