Zivatar kialakulására figyelmeztetnek az ország nagy részén

2022. április. 19 10:54

A délutáni órákban többfelé számíthatunk záporok kialakulására az országban, amelyekhez helyenként villámlás és mennydörgés is társulhat.

Kedden napközben a záporok mellett néhol zivatar is kipattanhat. Erre – nagyobb területi bizonytalanság mellett – esély legfőképp az Alföldön adódik, de máshol sem lehet kizárni egy-egy villám kialakulását. A zivatart szélerősödés, és jégdarazápor is kísérheti.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Tolna, Pest, Bács-Kiskun, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád, Békés és Hajdú-Bihar megyére a keddi napra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Keleten, északkeleten hódarazáporok, a hegyekben hózáporok is előfordulhatnak, amelyek környezetében átmenetileg kifehéredhet a táj.

Szerdán veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Egy gyenge hidegfront érkezik, mely jelentősebb változást nem hoz. De a frontérzékenyek idegrendszere jelezheti a légtömeg cserét. Görcshajlam növekedés, fejfájás, vérnyomás emelkedés és aluszékonyság előfordulhat.
A légnyomás emelkedik.