Hófúvásra és ónos esőre figyelmeztetnek északnyugaton

2021. január. 18 14:17

Hétfő délutántól egy melegfront felhőzete húzódik hazánk fölé, amelyből többfelé számíthatunk kisebb havazásra, helyenként ónos esőre is.

Kedd éjfélig összességében többfelé fordulhat elő hószállingózás, havazás, de 5 centimétert meghaladó mennyiség csak a Szamosköz térségében várható (ott akár 5-8 centiméter friss hó is hullhat). A megélénkülő, megerősödő délnyugati szél a keddre virradó éjszakától kezdődően a Bakonyban időnként gyenge hófúvást okozhat. A hőmérséklet emelkedésével ez egyre inkább a magasabb, hegyvidéki területeken lesz a jellemző. Kedd késő estétől az Észak-Dunántúlon helyenként ónos esőre is lehet számítani. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki keddre Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyére ónos eső kialakulásának veszélye miatt. Veszprém megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes hófúvások kialakulásának veszélye miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Ma fokozatosan megszűnik a fronthatás. A kellemetlen tünetek elmúlnak. Felszakadozik a felhőzet, és erős lesz az UV sugárzás. Érdemes fényvédő krémet használni a déli órákban. A pollenterhelés a zivatarok és a lehűlés hatására lecsökkent.