Kezdődik a szélvihar, több megyében riasztás érvényes

2020. április. 25 11:01

Az ország nagyobb részén viharos, néhol erősen viharos széllel vonul át a szombati hidegfront. Esőt ezúttal jellemzően nem hoz, északkeleten azonban kialakulhatnak zivatarok.

Szombaton viharos (60-80 km/óra) északnyugati széllel, helyenként hirtelen látásromlást okozó porviharral hidegfront érkezik. A front mentén északkeleten, kiemelten Borsod, Szabolcs téréségében 80-90 km/órát meghaladó szélrohamokkal délután zivatar is várható. Csekély valószínűséggel délnyugaton is kialakulhat a záporok mellet egy-egy zivatar. Estétől mérséklődik a légmozgás. Vasárnap nyugodt marad az időjárás.

Négy nyugati, délnyugati megye kivételével a teljes országban viharos széllökésekre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat, ebből a fővárosban és tíz megyében elsőfokú riasztás van érvényben szombaton. Továbbá elsőfokú riasztást adott ki az OMSZ zivatarok érkezése miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre szombaton, míg zivatarok kialakulásának lehetősége miatt figyelmeztetés érvényes további három megyében: Hajdú-Bihar, Somogy és Baranya megyékben.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nem kell pár napig újabb fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés. Az Uv sugárzás könnyen okozhat napégést.

A légnyomás emelkedik.