Nagy esőre figyelmeztetnek két északi megyében

2021. szeptember. 30 9:42

Az átvonuló hidegfront a csütörtöki nap hátralévő részében elsősorban az Északi-középhegység térségében okozhat további kiadós mennyiségű esőt.

A csapadékzóna lassan egyre keletebbre helyeződik át, súlypontja csütörtökön napközben a Dunától keletre lesz, intenzitása fokozatosan csökkenni fog. További számottevő, 5 millimétert meghaladó csapadékmennyiség Kaposvár-Budapest városok sávjában, illetve az Északi-középhegység térségében valószínű. Összességében csütörtök éjfélig nagyobb, (24 óra leforgása alatt) 20 millimétert meghaladó csapadékmennyiség elsősorban az Északi-középhegység térségében valószínű. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a várhatóan nagy mennyiségű eső miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére, csütörtökre vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

Holnap egy mediterrán ciklon érkezik, mely előtt melegebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe. Ennek hatásásra kialakulhat fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, vagy bármilyen gyulladás.

A légnyomás csökken.