Mutatjuk, merre havazhat a hétvégén

2021. december. 25 9:37

Mozgalmasan alakul hazánk időjárása a hétvége folyamán. Két nagyobb csapadékhullám is átvonul felettünk. Az eső, ónos eső mellett havazásra is számíthatunk.

Szombat délután egy melegfront éri el hazánkat, amelyből többfelé számíthatunk csapadékra. Nagyrészt eső, ónos eső valószínű, de a Balassagyarmat-Nyíregyháza vonaltól északra havazásra számíthatunk. A legtöbb hó ezúttal Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi részein várható. Arrafelé akár 3-7 centiméternyi friss hó is hullhat (térkép alább).

Az alábbi térképen a vasárnap éjfélig várható hó mennyiségét mutatjuk be centiméterben a legfrissebb modelleredmények alapján.

A szombati első csapadékhullám elvonulása után csak rövid szünet következik, ugyanis vasárnap reggel már egy mediterrán ciklon éri el hazánkat, amelyből elsősorban a Dunántúlon havazhat. Zala megyében helyenként akár 5 centiméternél is több hullhat, de néhány centi tapadó, vizes hó Veszprém, Vas megyében és Somogy megye északi területein is összejöhet. A déli megyékben ugyanakkor intenzív esőre, ónos esőre kell számítani.

Az alábbi térképen a vasárnap délig várható hó mennyiségét mutatjuk be centiméterben a legfrissebb modelleredmények alapján.

Térképek forrása: https://weather.us/

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nem kell pár napig újabb fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés. Az Uv sugárzás könnyen okozhat napégést.

A légnyomás emelkedik.