Viharos széllökésekre figyelmeztetnek hazánk nagy részén

2022. február. 02 11:26

A déli óráktól egyre nagyobb területen megerősödik, több helyen viharossá fokozódik a szél. Csütörtök reggelre csillapodik jelentősen a légmozgás.

Az északnyugatira forduló szelet a keleti, északkeleti megyék kivételével nagy területen kísérhetik viharos (általában 65-85 km/órás) lökések. Főként az Észak-Dunántúlon, a Balaton térségében, különösen a záporos csapadékgócokban és a magasabban fekvő területeken a déli, délutáni órákban 90 km/órát meghaladó lökések is lehetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki viharos erősségű széllökések miatt négy keleti megye kivételével hazánk teljes területére, a szerdai napra vonatkozóan.

Ma napközben a Dunántúlon egy-egy helyen zivatar is kialakulhat, illetve a délután második felében az északkeleti országrészben sem lehet kizárni, hogy megdörrenjen az ég.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatar miatt Zala, Veszprém, Vas, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyékben szerdán.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Estére némileg veszít erejéből a szél, de érdemben csak csütörtök reggelre mérséklődik. Csütörtök reggeltől veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. Csütörtök este északkeleten átmeneti gyenge intenzitású ónos eső nem kizárt.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes viharos széllökések miatt Vas, Veszprém, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében csütörtökön, a reggeli órákig.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

A pénteken érkező ciklon előtt melegebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe. A sok csapadék hatására mérséklődik a hétvégén a pollenterhelés.
A légnyomás csökken.