Zivatarokra is kitartó hőségre figyelmeztetnek

2022. július. 24 14:53

Szombathoz képest egy fokozattal mérséklődött a hőség, de továbbra is országszerte kánikulára kell számítani. Emellett vasárnap délután helyenként zivatarok is kialakulhatnak.

Vasárnap általában 25, az Alföld déli felén 27 fok körül alakulhat a napi átlaghőmérséklet. Vasárnap Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megyében másodfokú, az ország többi részén elsőfokú figyelmeztetés érvényes a hőség miatt.

Vasárnap estig északkeleten és az Alföldön várható zivatarok kialakulása. Nyugat felől kisebb eséllyel besodródhat zivatar az Alpokalja térségébe. Zivatarban helyenként 50-70 km/órás szél valószínű, egy-egy helyen jégeső is előfordulhat. Estére, késő estére várhatóan a Tiszántúlon is mindenhol megszűnhet a csapadék. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt vasárnap Vas, Zala, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Nógrád, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megyére.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Hétfőn az Északi-középhegység tágabb környékének kivételével továbbra is 25 fok feletti középhőmérsékletre kell számítani, sőt az Alföld délkeleti részén 27 fok feletti átlag is lehet. Hétfőn Csongrád-Csanád megyében másodfokú, Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Somogy, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Baranya, Tolna, Pest, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Békés megyében pedig elsőfokú figyelmeztetés érvényes a hőség miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Mediterrán okoz változékony időjárást és kellemetlen tüneteket. Időnként megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás csökken.