Szélviharra, hófúvásra, északkeleten havazásra figyelmeztetnek

2022. december. 11 11:12

Északkeleten tovább fehéredhet a táj, ugyanakkor a viharos szél itt és a Dunántúlon is hordhatja a havat. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Napközben szórványosan időszakos, gyenge havazás kialakulhat, de megmaradó hóréteg nem várható.

Délután, este egy összeáramlási vonal mentén a középső országrészben, valamint a Tiszántúlon egyre többfelé kialakulhatnak hózáporok, amelyből az éjszaka folyamán jellemzően lepel és 5 centiméter közötti hóréteg halmozódhat fel. Tartós, intenzívebb havazás az északkeleti harmadban lehetséges, itt Borsodban többfelé, Szabolcsban helyenként 5-10 centimétert elérő vagy meghaladó hó is összegyűlhet reggelig.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki havazás miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyére, vasárnapra vonatkozóan.

A Dunántúlon, illetve északkeleten (Észak-Alföld, Zemplén) a legerősebb széllökések kora délutánig még meghaladhatják a 70-75 km/órát, majd a délután folyamán fokozatosan veszít erejéből a szél. A Dunántúli-középhegységben a szél ma és hétfőn is hordhatja a havat.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes viharos erősségű széllökések miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyében vasárnap.

Hófúvásra figyelmeztetnek Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyében vasárnap.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Hétfőn délelőtt az északkeleti megyékben további havazás várható (~lepel és 3 centiméter közötti mennyiség), majd kora délutánra várhatóan levonul a csapadékzóna. A Dunántúli-középhegységben a szél hordhatja a havat.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes havazás miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hétfőn.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Kedden érkezik a következő front. Addig nem kell fronthatásra számítani.
A sok eső és a lehűlés miatt jelentősen csökkent a pollenszórás.

A légnyomás csökken.