Mozgalmas napok jönnek, zivatarra, jelentős esőre és viharos szélre figyelmeztetnek

2023. február. 24 11:27

Pénteken az északnyugati megyékben, estétől délkeleten fordulhat elő zivatar. Holnap hidegfront érkezik. A déli, délnyugati megyékben zivatar és nagy eső is várható.

Néhány zivatar kialakulására van esély: ma napközben az északnyugati határ közelében, éjjel a délkeleti tájakon.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Békés, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyére, a pénteki napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Éjszaka a délnyugati szél lokálisan a Dunántúlon elérheti a 60 km/órát, majd az északnyugatira forduló szelet szombaton napközben Sopron környékén és a magasabban fekvő észak-dunántúli tájakon időnként viharos (~60-75 km/órás) lökések kísérhetik.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes viharos erősségű széllökések miatt Győr-Moson-Sopron megyében szombaton.

Szombat reggel és délelőtt a déli tájakon alakulhat ki zivatar. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatar veszélye miatt Bács-Kiskun, Baranya, Somogy és Tolna megyében szombaton.

Szombaton a napi csapadékösszeg Baranyában 20 milliméter közelében alakulhat. Jelentős esőre figyelmeztetnek Baranya megyében szombaton.

A Dél-Dunántúlon az eső szombat késő estétől elkezdhet havazásba váltani, de éjfélig síkvidéken még nem valószínű megmaradó hóréteg.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Mediterrán okoz változékony időjárást és kellemetlen tüneteket. Időnként megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás csökken.