Hazánk jelentős részére másodfokú figyelmeztetést adtak ki a nagy meleg miatt

2023. augusztus. 25 12:07

A teljes Dunántúlon, valamint hazánk középső tájain is narancs figyelmeztetés van érvényben a tikkasztó hőség miatt. Az északi tájakon és nyugaton néhol zivatar kialakulhat.

A középhőmérséklet általában 25-27 fok körül várható, északkeleten maradhat kevéssel 25 fok alatt pénteken.

Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével hazánk teljes területén legalább elsőfokú figyelmeztetés érvényes magas középhőmérséklet miatt pénteken.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú figyelmeztetést adott ki magas középhőmérséklet miatt a teljes Dunántúlra, továbbá Budapestre és Pest megyére, valamint Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyére.

Pénteken az északi, északkeleti és nyugati tájakon elégségesek a feltételek zivatarok kialakulásához. Zivatarban átmeneti viharos szél (~60-80 km/óra), intenzív csapadék (10-20 milliméter), illetve jégeső lehetséges.

Zivatar kialakulásának veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes pénteken Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas, Veszprém és Zala megyében pénteken.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

A középhőmérséklet az Alföld egyes részein és városi környezetben szombaton már 28-29 fok körül várható. Szombaton az északkeleti tájakon is erősödik a felmelegedés.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye kivételével legalább elsőfokú figyelmeztetés van érvényben magas középhőmérséklet miatt szombaton. Másodfokú figyelmeztetést adtak ki magas középhőmérséklet miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Bács-Kiskun, Baranya, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna megyére, a szombati napra vonatkozóan.

Szombaton elsősorban már csak az északi térségekben elégségesek a feltételek zivatarok kialakulásához. Zivatarban átmeneti viharos szél (~60-80 km/óra), intenzív csapadék (10-20 milliméter), illetve jégeső lehetséges.

Zivatar veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes szombaton Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sem kell fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés, ezért a déli órákban a szabadban érdemes fényvédő krémet használni.

A légnyomás nem változik.