Mutatjuk, mikor érkezik az újabb országos esőzés, óráról órára

2023. november. 04 10:53

Nagyon rövid időre nyugszik meg időjárásunk, vasárnapra virradó éjszaka ugyanis már egy újabb ciklon frontjai érik el hazánkat, kiadós csapadék kíséretében.

Vasárnapra virradó éjszaka először egy melegfront, majd a délelőtti órákban már hidegfront vonul át térségünk felett. Országszerte számíthatunk csapadékra, a nagyobb mennyiség ezúttal a nyugati és északi országrészben hull majd. Az intenzív esők mellett helyenként akár az ég is megdörrenhet. Jellemzően 7-15 milliméter valószínű az országban, ennél kevesebb az Alföld déli területein, több pedig az Északi-középhegységben hullhat. 

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük, hol várható csapadék vasárnap 2 óra és 18 óra között. 

A térkép a csapadék intenzitását jelöli. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

csapadék térkép
17 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Mediterrán okoz változékony időjárást és kellemetlen tüneteket. Időnként megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás csökken.