Erős hófúvásra, ónos esőre, havazásra figyelmeztetnek

2019. január. 24 12:11

Az ország nagy területén kialakuló havazás, valamint az egyre több helyen megerősödő szél hófúvások megjelenéséhez vezet.

Csütörtökön napközben délkelet felől egyre többfelé várható csapadék az országban, amely várhatóan péntek délelőtt szűnik meg. Délkeleten fagyott eső, ónos eső, havas eső, másutt döntően hó várható. A nyugati és délkeleti megyék kivételével 5-10 centiméter friss hó hullhat péntek délelőttig. Egyes területeken, nagyobb valószínűséggel Baranya, Tolna és Bács-Kiskun megyében 10 centiméternél több hó is hullhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre vonatkozóan elsőfokú figyelmeztetést adott ki Nógrád megye kivételével az egész országra a hófúvás, a nagyobb mennyiségű hó és az ónos eső veszélye miatt.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Csütörtökön napközben északkeleten, majd csütörtök estétől egészen pénteken éjfélig már a Dunántúlon is 55-65 km/órás széllökések alakulhatnak ki. Veszprém megye magasabban fekvő részein pénteken akár 70 km/órát meghaladó széllökések is előfordulhatnak. Az Alföldön csütörtök éjfélig, a Dunántúlon szombat éjfélig nagyobb területen alacsonyszintű hófúvás valószínű, de egyes megyékben erős hófúvás is kialakulhat, kiemelten Veszprém megye magasabban fekvő részein, elsősorban pénteken. A Bodrogköz térségében kisebb területen csütörtökön erősebb hófúvás is kialakulhat. Az OMSZ péntekre hét megyére elsőfokú, három megyére pedig másodfokú figyelmeztetést adott ki a várható hófúvások miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás