Mediterrán ciklon hoz markáns változást időjárásunkban

2024. március. 10 5:07

Vasárnap este egy mediterrán ciklon éri el térségünket, amelynek hatására csapadékosra fordul időjárásunk és néhány fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés.

Vasárnap közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Napközben lehet egy nagyobb szakadozás, vékonyodás a felhőzetben, ekkor több órára kisüthet a nap, de a fátyolfelhőzet miatt ez nem lesz zavartalan. A nap első felében helyenként, majd a késő délutáni órákban egyre nagyobb területen növekszik meg a csapadékhajlam. A délkeleti szél nagy területen lesz élénk, főleg az Észak-Dunántúlon időnként erős széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 14 és 20 fok között alakul. Késő este 8, 13 fok valószínű.

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

5 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.