Ónos esőre és viharos széllökésekre figyelmeztetnek

2021. február. 03 10:21

Ma északkeleten ónos esőre, csütörtökön a fővárosban és öt megyében viharos széllökésekre adott ki elsőfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Főként Észak-Magyarországon a hegyekben, illetve a Gödöllői-dombság térségében, valamint eleinte délen számítani lehet sűrű ködre. Északon eleinte néhol ónos ködszitálás még előfordul, illetve este újabb hullámban várható északkeleten eső, de ekkor már inkább csak a hegyekben (Zemplén térségében) lehet néhol fagypont körüli hőmérséklet.

Szerdán este a délnyugati szelet az Alpokalján, Dunántúli-középhegységben, Kisalföldön helyenként 60-65 km/órát meghaladó lökések is kísérhetik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki ónos eső veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyére szerdán.

Csütörtök reggel észak felől hidegfront érkezik, melynek hatására az Északi-középhegységben, az Alföld északi részén, a középső országrészben több helyen is viharossá fokozódik a szél. A legerősebb széllökések várhatóan elérik a 65-70, elsősorban a hegyvidéki tájakon helyenként a 70-80 km/órát. Délután, este fokozatosan csillapodik a szél.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes viharos erősségű széllökések miatt Budapesten és Pest megyében, továbbá Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékben csütörtökön. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.