Országszerte rossz látási viszonyokra figyelmeztetnek

2020. január. 16 10:21

A szerdai napon átmenetileg naposabb tájakon is visszazárult a köd és felhőréteg, továbbra is többfelé kell rossz látási viszonyokra és helyenként síkos utakra számítani.

Az ország legnagyobb részén folytatódik a borult, párás idő, többfelé sűrű (zúzmarás) köddel. Ónos szitálás, hószállingózás, szemcsés hó a borult területeken kialakulhat. Emiatt helyenként síkos útszakaszok is előfordulhatnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hazánk egész területére figyelmeztetést adott ki a sűrű köd miatt a csütörtöki és pénteki napra. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.